|
|
|
|
|
|
住所・コンタクト
・ヘッドオフィス&キャンパス
Level 8, 250 Collins St, Melbourne 3000
・Ballaratキャンパス
1/327 Sturt St, Ballarat, VIC 3350
・MCIEコマーシャルキッチン
112 Peel St, North Melbourne, VIC 3051
28-30 Fanning St, Southbank, VIC 3006
CRICOS provider code:03024A
最終更新日:2024年7月6日
|
|
mcie 決断のポイント |
|
人気のチャイルドケア、介護、ホスピタリティ、クッカリー、ソーシャルメディアマーケティングコースを提供
仕事と両立しやすいフレキシブルなタイムテーブル
各分野において、長年経験のあるスペシャリストが講師
クッカリーコースは、mcieのコマーシャルキッチンで授業。設備充実!
ローカル企業への就職にもサポーティブな支援がある
クチコミで大変人気!!
|
|
mcie 学校概要 |
|
mcieは、メルボルンにある質の高い専門学校です。
チャイルドケア、介護、ホスピタリティ、調理師、そしてソーシャルメディアマーケティングと、現代において大変需要の高く、
活躍機会の多い職種に特化した専門学校です。
mcieは、卒業生が就職先を見つけ、現場で活躍したり、その専門知識をさらに大学などで勉強するためのステップアップできるよう、
全力でサポートしてくれます。
実際のコースには、多くの実習が含まれており、インターンシップを通して就職につながるコネクションも広げることができます。
講師やトレーナーのスキルも大変高く、経験豊かです。
結果として、大変高い就職率を誇っています。
|
|
2024年度 料金・日程 →キャンペーン価格はこちら |
|
|
|
|
|
|
|
Aged Care |
Certificate III in Individual Support |
38週間 |
7,500ドル |
300ドル |
2024年
1月15日、4月8日
7月1日、9月23日
2025年
1月13日、4月7日
6月30日、9月22日
|
120時間の実習 |
Certificate IV in
Ageing Support |
52週間
| 10,000ドル |
300ドル |
120時間の実習 |
Cetificate III & IV
Aged Care
(パッケージ) |
78週間
| 17,500ドル |
300ドル |
240時間の実習 |
Hospitality |
Certificate III in
Commercial Cookery |
52週間
| 13,000ドル |
1,600ドル |
2024年
1月15日、4月8日
7月1日、9月23日
2025年
1月13日、4月7日
6月30日、9月22日 |
約200時間の実習 |
Certificate IV in Commercial Cookery
(Requires Cert III)
|
52週間
| 5,000ドル |
300ドル |
約72時間の実習 |
Diploma of
Hospitality Management
(Requires C III & IV)
|
26週間
| 5,000ドル |
300ドル |
約240時間の実習 |
Cert III in
Commercial Cookery
& Diploma of Hospitality Management
(パッケージ) |
104週間
| 23,000ドル |
2,000ドル |
約300時間の実習 |
Early Childhood Education & Care |
Certificate III in
Early Childhood
Education and Care |
52週間
(4ターム)
| 12,000ドル |
350ドル |
2024年
1月15日、4月8日
7月1日、9月23日
2025年
1月13日、4月7日
6月30日、9月22日 |
160時間の実習 |
Diploma of
Early Childhood Education and Care
(現CIII in ECEC生向け)
|
52週間
(4ターム)
| 12,000ドル |
350ドル |
280時間の実習 |
Certificate III & Diploma in
Early Childhood
Education and Care
(パッケージ) |
104週間
(8ターム)
| 24,000ドル |
600ドル |
440時間の実習 |
Marketing |
Diploma of Social
Media Marketing |
52週間
| 8,000ドル |
250ドル |
2024年
1月15日、4月8日
7月1日、9月23日 |
|
|
【その他にかかる費用】
*入学金:250ドル
*OSHC(留学生健康保険)には、別途加入が必要。
マイクロソフトオフィスを搭載したラップトップやタブレットの用意をお勧めします。 |
|
コース詳細 |
|
サンプルタイムテーブル |
|
CIII in Early Childhood Education & Care、 Diploma in Early Childhood Education & Care、CIII in Individual Support、CIV in Ageing Support、Diploma of Social Medica Marketingのサンプルタイムテーブルは以下です。 |
|
|
Early Childhood Educationコース |
|
Childcare従事者は、乳児、幼児、プリスクール前の子どもたちを安全に保育しながら
就学前の子どもたちの学びをサポートする価値のあるお仕事です。
オーストラリアではチャイルドケアワーカーは大変需要の高いお仕事なので、
ビザの取得にも有利な職種になっております。
mcieでは、しっかりとした実習とサポートを提供していますので、実践的なスキルを習得できます。
英語の無料サポートもあり、留学生も安心です。
また、mcieのチャイルドケアコースはビクトリア大学へのダイレクトパスウェイ提携していますので、Diplomaを修了したあと、
ビクトリア大学の学士号
(Bachelor of Early Childhood Education and Care/Bachelor of Early Childhood Education and Leadership)に転入することが可能です。
|
|
Certificate III in Early Childhood Education and Care |
|
このコースでは、0 から 6 歳児までのケアをするチャイルドケアワーカーとしての基礎的な知識・技術を身に付けます。
コース修了後にはチャイルドケアワーカーのアシスタント、またはナニーとして働ける資格がとれます。
【コース期間】
・ 52週間(授業40週間、ホリデー12週間)
【ワークプレイスメント】
・ 160時間
【科目】
◆コア科目
・ Participate in workplace health and safety
・ Support children’s physical health, safety and wellbeing
・ Identify and respond to children and young people at risk
・ Provide First Aid in an education and care setting
・ Support the holistic learning and development of children
・ Develop positive and respectful relationships with children
・ Nurture babies and toddlers
・ Observe children to inform practice
・ Use an approved learning framework to guide practice
・ Provide experiences to support children’s play and learning
・ Support children to connect with the natural environment
・ Support inclusion and diversity
・ Encourage understanding of Aboriginal and/or Torres Strait Islander Peoples cultures
・ Work effectively in children’s education and care
・ Meet legal and ethical obligations in children’s education and care
◆選択科目
・ Work with diverse people
・ Organise personal work priorities and development
【入学基準】
・高校卒業以上
・ IELTS5.5以上
【卒業後の進路】
・ Childcare worker/Family Day Carer/ Child Carer/Childcare Assistant
|
|
Diploma of Early Childhood Education and Care |
|
このコースでは、0-5才までの子どもたちに意味のある教育とケアを提供したりデザインするためのスキルを学ぶことができます。
【コース期間】
・ 52週間(授業40週間、ホリデー12週間)
【ワークプレイスメント】
・ 280時間
【科目】
◆コア科目
・ Foster holistic early childhood learning, development and wellbeing
・ Plan and implement children’s education and care curriculum
・ Analyse information to inform children’s learning
・ Nurture creativity in children
・ Maintain a safe and healthy environment for children
・ Embed environmental responsibility in service operations
・ Reflect on and improve own professional practice
・ Foster positive and respectful interactions and behaviour in children
・ Implement strategies for the inclusion of all children
・ Work in Partnership with children’s families
・ Facilitate compliance in a children’s education and care service
・ Manage team effectiveness
◆選択科目
・ Develop and implement policy
・ Lead the work team
・ Establish innovative work environments
【入学基準】
・ 高校卒業以上
・ IELTS5.5以上
【卒業後の進路】
Authorised Supervisor /Child Development Worker /Group, Team or Room Leader /Childcare Centre Manager /
Children’s Adviser /Children’s Services Coordinator /Children’s Services Director /Educational Leader /
Early Childhood Educator |
|
Aged Careコース |
|
高齢化社会は日本だけでなくオーストラリアでも問題となっています。
高齢者だけでなく、障害を持つ方などさまざまなケアのニーズに対応できる介護職は大変需要が高く、やりがいのある職種です。
|
|
Certificate IV in ageing support |
|
こちらは、大変需要の高い職種である介護施設でお仕事するためのスキルと資格を取得できるコースです。
介護施設のケアワーカー、オフィサー、スーパーバイザー、日中のグループホームの職員、個人のケアワーカー、ケアチームのリーダーやスーパーバイザーなど、オーストラリアでも大変需要が高く、やりがいのあるお仕事に就くことができます。
【コース期間】
・ 52週間(授業40週間、ホリデー12週間)
【ワークプレイスメント】
・ 120時間
【科目】
◆コア科目
・ Follow safe work practices for direct client care
・ Manage legal and ethical compliance
・ Work with diverse people
・ Recognise healthy body systems
・ Support independence and wellbeing
・ Mandatory 120 hours of work-placement
・ Facilitate the empowerment of older people
・ Meet personal support needs Support relationships with carers and families
・ Facilitate individual service planning and delivery
・ Facilitate the interests and rights of clients
・ Implement interventions with older people at risk
・ Coordinate services for older people
・ Provide support to people living with dementia
・ Deliver care services using a palliative approach
・ Develop and maintain networks and collaborative partnerships
◆選択科目
・ Communicate and work in health or community services
・ Facilitate the empowerment of people with disability
・ Provide person-centred services to people with disability with complex needs
【入学基準】
・高校卒業以上
・ IELTS5.5以上
【卒業後の進路】
Residential Care Worker /Residential Care Officer /Care supervisor /Day Activity Worker /Personal Care Worker |
|
Hospitalityコース |
|
ホスピタリティコースでは、さまざまなタイプのレストラン、バー、ホテルなどでの調理や接客に対応できるスキルを学ぶことができます。
理論的な勉強だけでなく、実践的な練習やインターンシップもたくさん行いますので、初心者でもプロレベルになることができます。
教材費の中に、Chef's Uniform kitとTool kitが含まれていますので、道具も自分で買い集めなくても大丈夫です。
●Chef's kitに含まれるもの●
Cooks/Chef’s knife 20cm, bread knife 26cm, boning knife 15cm, paring knife 9cm, palette knife 20cm,
filleting knife, turning knife, sharpening steel 25cm, wooden spoon, rubber spatula/scraper,
whisk stainless steel 30cm, tongs stainless steel 23cm, poultry scissors, set of star nozzles,
piping bag 50cm, pocket Thermometer, pastry Brush 2.5cm, peeler, bowl scraper, tea towel,
knife carry case - 18 pockets
1 x Chef coat long sleeves with white stud buttons ,1 x Checked Chef trouser ,
1 x White flat top hat , 1 x White neckerchief , 1 x Bib style white apron,
1 x Safety boots / clogs / sturdy slip resistant shoes.
|
|
Certificate III in Commercial Cookery |
|
こちらのコースでは、飲食店のキッチンなどでどのように安全に働くか、食品や材料の取扱方法やルール、チームで作業するためのスキル
など、基礎的かつ飲食店で働く上で必須のスキルと知識をしっかり学ぶことができます。
【コース期間】
52週間(授業40週間、ホリデー12週間)
【ワークプレイスメント】
240時間
【科目】
◆コア科目
・ Participate in safe work practices
・ Work effectively with others
・ Maintain the quality of perishable items
・ Clean kitchen premises and equipment
・ Use food preparation equipment
・ Prepare dishes using basic methods of cookery
・ Prepare appetisers and salads
・ Prepare stocks, sauces and soups
・ Participate in environmentally sustainable work practices
・ Prepare vegetable, fruit, egg and farinaceous dishes
・ Prepare poultry dishes
・ Prepare seafood dishes
・ Prepare meat dishes
・ Participate in safe food handling practices
・ Plan and cost basic menus
・ Produce cakes, pastries and breads
・ Produce desserts
・ Prepare food to meet special dietary requirements
・
Coach others in job skills
・ Work effectively as a cook
・ Use hygienic practices for food safety
◆選択科目
・ Recieve and Store Stock
・ Show social and cultural sensitivity
・ Provide first aid
・ Source and use information on hospitality industry
【入学基準】
・高校卒業以上
・ IELTS5.5以上
【卒業後の進路】
Cook / Commis Chef / Kitchen Hand |
|
Certificate IV in Commercial Cookery |
|
こちらのコースでは、より複雑な調理技術を学びながら、チームでキッチンで働く際、リーダーシップやマネジメントスキルを発揮し、
スキルの高いシェフとして働きたい方におすすめのコースです。
【コース期間】
78週間(授業60週間、ホリデー18週間)
【ワークプレイスメント】
240時間
【科目】
◆コア科目
・ Maintain the quality of perishable items
・ Use food preparation equipment
・ Prepare dishes using basic methods of cookery
・ Prepare appetisers and salads
・ Prepare stocks, sauces and soups
・ Prepare vegetable, fruit, egg and farinaceous dishes
・ Prepare poultry dishes Prepare seafood dishes
・ Prepare meat dishes
・ Participate in safe food handling practices
・ Plan and cost basic menus
・ Produce cakes, pastries and breads
・ Produce desserts
・ Prepare food to meet special dietary requirements
・ Coach others in job skills
・
Manage diversity in the workplace
・ Lead and manage people
・ Monitor work operations
・ Implement and monitor work health and safety practices
・ Implement and monitor environmentally sustainable work practices Manage finances within a budget
・ Manage conflict
・ Develop menus for special dietary requirements
・ Work effectively as a cook
・ Coordinate cooking operations
・ Use hygienic practices for food safety
◆選択科目
・ Recieve and store stock
・ Show social and cultural sensitivity
・ Source and use information on hospitality industry
・ Develop and implement a food safety program
・ Roster staff
・ Prepare and monitor budgets
・ Provide first aid
【入学基準】
・高校卒業以上
・ IELTS5.5以上
【卒業後の進路】
Chef / Cook / Commis Chef / Kitchen Manager / Chef de Partie/ Restaurant Owner/ Food and Beverage Manager
|
|
Diploma of Hospitality Management (Commercial Cookery) |
|
シェフとしてしっかりとスキルを習得し、オーストラリアや世界で活躍しませんか?
mcieのあるメルボルンは、実は世界でもトップクラスの美食の街。
シェフとして働いてみたい、輝かしい経歴となるレストランもたくさんあります!
クッカリーのコースでは、ホテル、レストラン、バーをはじめとするさまざまなタイプの飲食店で対応できるようなコースにデザインされています。
コースは週3日、対面とオンラインを組み合わせて授業が提供され、さらにmcieが所有する大型商業タイプキッチンでのトレーニングや、実際のお店でのインターンシップも含まれていますので、実践的に学べます。
Diplomaコースは、CIII、CIV in Commercial Cookeryプログラムの上に構成されています。
【コース期間】
・ 78週間(授業60週間、ホリデー18週間)
【ワークプレイスメント】
・ 240時間
【科目】
◆コア科目
・ Manage diversity in the workplace
・ Lead and manage people
・ Monitor work operations
・ Roster staff
・ Implement and monitor work health and safety practices
・ Manage finances within a budget
・ Manage conflict
・ Prepare and monitor budgets
・ Enhance customer service experience
・ Develop and manage quality customer service practices
・ Research and comply with regulatory requirements
・ Establish and conduct business relationships
・ Manage operational plan
・ Work effectively as a cook
・ Use hygienic practices for food safety
◆選択科目
・ Use food preparation equipment
・
Prepare dishes using basic methods of cookery
・ Prepare appetisers and salads
・ Prepare stocks, sauces and soups
・ Prepare vegetable, fruit, egg and farinaceous dishes
・
Prepare poultry dishes
・ Prepare seafood dishes
・ Prepare meat dishes
・ Produce cakes, pastries and breads
・ Produce desserts
・ Prepare food to meet special dietary requirements
・ Provide responsible service of alcohol
・ Recruit, select and induct staff
【入学基準】
・ 高校卒業以上
・ IELTS5.5以上
【卒業後の進路】
・ Restaurant Manager / Sous Chef / Chef / Chef de Partie / Hotel Manager / Commis Chef
|
|
Marketingコース |
|
ソーシャルメディアマーケティングは、世界中で今最も伸びている分野の一つです。ソーシャルメディアマーケティングを学ぶことで、
就職の機会もとても多いだけでなく、自らがどのような分野で起業する場合でも、絶対的に必須となる知識となります。
mcieのDiploma of Social Media Marketing修了後には、
Southern Cross University のBachelor of BusinessとBachelor of Artへのにダイレクトエントリーパスウェイが可能です。
|
|
Diploma of Social Media Marketing |
|
このコースではデジタルマネージャーやソーシャルメディアマネージャーとしての知識や実践的なスキルを身に付けます。
【コース期間】
・ 52週間(授業40週間、ホリデー12週間)
【科目】
◆コア科目
・ Plan, implement and manage content marketing
・ Plan, conduct and optimise organic social media marketing
・ Plan, manage and optimise paid social media advertising
・ Establish, build and leverage a personal brand on social media
・ Plan, implement and manage social media conversion strategies
・ Develop a social media strategy
◆選択科目
・ Design and develop marketing communication plans
・ Present a body of own creative work
・ Build a dynamic website
【卒業後の進路】
・ Digital Marketing Coordinator / Digital Marketing Specialist / Marketing Executive /Social Media Marketing Manager
|
|
日本人スタッフ |
|
在籍なし。 |
|
|
キャンペーン情報 |
|
〇●大変お得なキャンペーン実施中●〇
(1)ホスピタリティコースキャンペーン
※2024年12月31日までに現地からお申し込みの方対象 です。
・ Cert III in Commercial Cookeryコース
授業料 13,000ドル →
11,000ドル (2,000ドルOFF)
・ Cert IV in Commercial Cookeryコース
授業料 5,000ドル →
4,500ドル (500ドルOFF)
・ Diploma of Hospitality Managementコース
授業料 5,000ドル →
4,500ドル (500ドルOFF)
・ パッケージ: C III, C IV in Commercial Cookery & Diploma of Hospitality Management コース
授業料 23,000ドル →
20,000ドル (3,000ドルOFF)
(2)エージドケアコースキャンペーン
※2024年12月31日までに現地からお申し込みの方対象 です。
・ Cert IV in Ageing Supportコース
授業料 10,000ドル →
7,500ドル (2,500ドルOFF)
・ Cert III in Individual Support & Cert IV in Ageing Supportコース
授業料 17,500ドル →
15,000ドル (2,500ドルOFF)
(3)ECECコースキャンペーン
※2024年12月31日までに現地からお申し込みの方対象 です。
・ Cert III in Early Childhood Education and Careコース
授業料 12,000ドル →
11,000ドル (1,000ドルOFF)
・ Diploma of Early Childhood Education and Careコース
授業料 12,000ドル →
11,000ドル (1,000ドルOFF)
・ Cert III & Diploma in Early Childhood Education and Careコース
授業料 24,000ドル →
22,000ドル (2,000ドルOFF)
詳細はICNオーストラリア留学情報館にお気軽にお問い合わせください。
|
|
|
|
|
|
|
ICNオーストラリア留学情報館トップへ |
HOME | ワーキングホリデー|語学留学 | キャリアアップ留学|大学・大学院 | ビザガイド
| お申し込み | 無料相談 | 免責 | 約款 | お問い合わせ
Registered Migration Agent 行動規範: Code of Conduct
TEL:+61 (2) 9267 3318 FAX:+61 (2) 9269 0088 Email:info@johokan.jp
Suite702, level7, 233 Castlereagh Street, Sydney, NSW, 2000
International Communication Network Japan Pty Ltd / ICNオーストラリア留学情報館
©copyright 2004-2017 ICN All Rights Reserved.
HP情報は常に更新しておりますが、変更・誤字脱字、記載ミスによる誤情報がある可能性もございます。
それに基づくいかなる行動も弊社は責任を負いかねます故、必ず弊社スタッフへコンタクトして情報確認下さい
|
|
|